torsdag 18. november 2010

Borrehull til vann og avløp.

Etter litt utsettelse er nå borrehullet til vann og avløp klart. I begynnelsen av neste uke (uke 47) kommer rørlegger for å trekke rørene. Da skal det også legges et gruslag der huset skal stå. Snart blir det kjekt å legge ut bilder igjen og:-)

onsdag 10. november 2010

Igangsettingstillatelsen i boks!

Da er det endelig klart for bygging på Dansketomten. Igangsettingstillatelsen ble lagt ut på Begen kommune sine nettsider i dag og vi er kjempeklar!
Vi venter nå på borreriggen som skal borre hull til vann og avløp denne uken (det som er igjen av den). Så skal det legges et finere sand/gruslag som underlag til grunnmuren. Alle som skal gjøre en jobb på tomten nå fremover er informert om at det er klart for bygging. Vi går en spennende tid i møte og jeg lover å oppdatere bloggen hyppig;-)

mandag 25. oktober 2010

Søknad om igangsettingstillatelse.

Den 15.oktober sendte vi inn søknad til kommunen om igangsettingstillatelse for huset. Det er 3 ukers behandlingstid for en slik søknad, så vi venter svar i slutten av uke 44. I mellomtiden er det ikke stort som skjer på tomten. Men har informert de som er ansvarlig for oppføring av huset om at det muligens er klart for igangsetting om litt, så vi håper de er klar til å sette i gang om vi skulle være så heldig å få klarsignal fra kommunen.

Plannering og fjellsikring



Nå er tomten ferdig plannert og klar til oppføring av hus.
Natursteinsmuren er også ferdig. Det skal lages enda en slik mur på
tomten, men denne kan ikke settes opp før grunnmuren er ferdig

Etter sprengingen på tomten er det i bakkant av tomten nå en
ca 6 meter høy skrent som er behov for å sikre. Etter mye frem
og tilbake har vi lagt oss flate for kommunens krav om å få en
geolog til å prosjektere sikringsarbeidet før et bergsikringsfirma
utfører sikringsarbeidet. Skrenten er sikret med 13 bolter,
ca halvparten av boltene er på naboens tomt.

fredag 30. juli 2010

Ny ventetid

Nå har det blitt utført supert arbeid med mur rundt tomten, den er ikke helt ferdig enda, men snart. Når den er ferdig skal et konsulentfirma inn og vurdere sikringsarbeidet. Deretter må vi sende ny søknad til bergen kommune om godkjenning av dette. Det er selvfølgelig 3 ukers behandlingstid på den søknaden. Når så godkjenningen foreligger kan vi begynne på grunnmuren. Vi håper det er i august, men det kan godt bli september før den kan begynne. Så vi har mye venting foran oss nå.

mandag 19. juli 2010

En liten kuriositet

Her er bilde av en happening
på myren nedenfor
dansketomten. På denne tomten
kommer det leiligheter, skal bare
trekke opp en gravemaskin
først.....

Nå kommer muren





















(Bildet er tatt fra veien øst for tomten)

Det har vært veldig rolige tilstander på tomten lenge, men nå mens vi har hatt ferie har det endelig begynt å skje noe. Fjellet som ble sprengt tidligere i vår har begynt å ta form som mur.



Før dette kunne skje måtte jordmasser graves bort. Det ble borret 1 meter dype hull i fjellet til fundamentet. Eirik fikk jobben med å koste fjellet rent slik at fundamentet står på helt bart fjell. For å få fortgang på arbeidet har Eirik også borret en
god del av hullene selv. Godt å ha gode bekjentskaper med solid utstyr for slikt arbeid!



Det er støpt et fundament langs hele østsiden av tomten og på den er muren i ferd med å ta form. De første dagene gikk det veldig sent og vi så for oss at det skulle ta vinter og vår før dette var klart. Eirik har vært gjevnlig hjemom iløpet av ferien og sjekket arbeidet. Føste dagen talte vi to steiner lagt på fundamentet, neste dag 5 steiner, så 10-12 steiner, men da vi kom tilbake fra ferie var det faktisk blitt en flott mur! Bare se selv.





Fundamentet som er synlig her vil bli fullstendig tildekket av jord

onsdag 9. juni 2010

Ventetid

Ting lar vente på seg for tiden. Nå kommer den ene utsettelsen etter den andre. Etter at noen av utstikkspunktene ble borte da entrepenøren sprengte, kunne ikke oppmåleren komme på dagen for å stikke ut tomten på ny. Da måtte borreriggen til et annet oppdrag slik at siste del av hullborringen til fundamentene for muren må borres manuelt. Dette tar en del lenger tid. Nå ryker nok desverre innflytting til jul.

fredag 21. mai 2010

Sprenging

14. mai. Nå går det radig unna på dansketomten. Deler av knausen er sprengt og steinen er fordelt utover tomten. Jorden på venstre side skal brukes helt fremme (foran gamle grunnmuren).



18. Mai. Enda en god del av knausen er sprengt og massene fordelt utover tomten. Nå er det nesten plant fra parkeringsplassen og fram til gamle grunnmuren. Den er kuttet ned til under vinduene og fylt med stedlig stein. Planen er å lage en kjørbar vei fram til gamle grunnmuren så blir det enklere for gravemaskinen å kjøre.










Stedlig stein




I følge entrepenøren er fjellmassene som skal sprenges god stein å lage mur med, så da får vi fin natursteinsmur rundt tomten og atpåtil er det ikke så dyrt heller. Det er mye mur som skal lages, men vi har mye fjell å ta av.

tirsdag 11. mai 2010

Dansketomten

Vi er blitt fortalt at han som eide tomten på 60 tallet var dansk og grunnmuren bygget han med sement fraktet til tomten med buss og sykkel. Han bygget grunnmuren selv, men fikk aldri bygget noen hytte på grunnmuren. Av denne grunn blir tomten kalt Dansketomten.
Det føles litt vemodig å skulle rive ned en grunnmur som dansken har brukt så mye krefter på, men nå ryker den til denne uken.

I går kom en diger gravemaskin til tomten og i dag har den gravd opp alt som er av jord og løs stein. Det første gravetaket har latt vente på seg, men når det først satt i gang så var det med et gedigent jafs...

Se panoramabilde fra tomten her.

mandag 10. mai 2010

Hustegninger

Huset vårt er et "klassisk hvasser" fra Nordhus som vi har gjort noen endringer på. Vi har to arker i stedenfor 1. Arken er utvidet noe både i bredde og lengde for å få bedre utnyttet arealet i 2. etage. Takvinkelen er endret fra 45 grader til 30 grader (flatere tak).
1. etage har universell utforming med livsløpsstandard. Det er mulighet for å lage soverom i deler av stuen ved en senere anledning. Og sjekk det store deilige kjøkkenet! Jeg kommer til å storkose meg der!
I kjelleren skal vi ha utleilighet på ca 50 kvadratmeter. Den er innredet med ett soverom og åpen kjøkken og stueløsning. Vi disponerer også en del av kjelleren. Det har vi god bodplass og et gjesterom. Eirik drømmer om et hjemmekinorom mens jeg ønker meg en bar i kjelleren. Kanskje de begge kan kombineres med tiden?












mandag 3. mai 2010

Tomten

Tomten var en råtomt da vi kjøpte den for 2 år siden. Det er kupert terreng med ca 15 meters høydeforskjell. Eirik og trofaste dugnadsvenner og familie har jobbet gjennom vinteren med å felle trær. I løpet av året er det også blitt bygget ny vei i Rinddalen. Med veien kom vann og avløp også, så nå har vi både vei, vann og kloakk.
Posted by Picasa

lørdag 1. mai 2010

Drømmen om et hus

Nå er det snart 3 år siden vi begynte å ane at vi muligens skulle få bygge hus. Den gang forstod jeg ikke hvor mye tid og krefter kun papirarbeidet skulle ta. Så lang tid at vi ikke enda har et hus. Det er snart 2 år siden vi kjøpte tomt i Sædalen, og nå er det klart. Kommende uke begynner entrepenøren å arbeide på tomten vår. Til nå har det vært en følelsesmessig berg og dalbane å planlegge husbygging, så jeg tror det ikke før jeg ser det. Men jeg er spent, veldig spent.