fredag 21. januar 2011

Betong!

I dag (fredag 21.januar) kom betongbilen etter mye trøbbel opp veien. Men denne gangen var det ikke vår private beistump som var problemet, det var den kommunale veien, he,he!
Men den kom opp tilslutt og fikk fylt forskalingen. Da er det bare å vente en ukes tid før grunnmuren er tørket og det er klart for neste steg.








Armeringen kommer opp!

Veistompen vår er en hard nøtt på vinterføre og spesielt når det skal så store biler opp som nå. Bilen med armering kom opp på 3. forsøk.
Da armeringen endelig kom opp på tomten gikk det radig å få satt det opp. Her er armeringen satt opp og tvinnet i alle kryss.

I grunnen under betongen er det lagt jordingsledning. Den skal legges rundt hele grunnmuren i bunnen.








mandag 17. januar 2011

Glatt vei!

I dag er siste del av 3. forskalingsvegg satt opp og det er laget kasser der vinduene i grunnmuren skal komme. I går (søndag) og i dag har vi jobbet iherdig med å forbedre forholdene opp til tomten. De 70 siste metrene av veien er privat vei. Det er oppoverbakke og klink is. Etter iherdig jobbing med å hakke is, salte og strø skulle det være klar bane for å få opp armeringen. Lastebilen har måttet snudd før på grunn av glatt vei opp bakken og måtte jammen vende tilbake med uforrettet sak i dag også. I kveld har Eirik jobbet i flere timer med ytterligere hakking, strøing og salting, så håper vi det skal være godt nok til å få armeringen opp på tredje forsøk i morgen. Alle gode ting er 3!

fredag 14. januar 2011

Forskaling












2 1/2 side forskaling er satt opp. Utstikkeren på langsiden er inngangspartiet. I første omgang skal 3 av 4 vegger settes opp og fylles med betong. Deretter skal det graves en grøft inn i "huset" for vann og avløp. Grøften fylles igjen og den 4. veggen kan settes opp.
Endelig er det tre små som synes det er kjekt å være med opp på tomten og se om det har hendt noe. De skuffer snø, aker og inspiserer byggverket nøye.
























Så smått begynt.






Det ble lagt planker der grunnmuren skal stå. Oppå disse monteres forskalingen. Dette fikk vi akkurat gjort før snøen kom. Heldig at vi hadde lagt presenning. Her ligger presenningen over plankene og jeg har risset opp slik at man ser konturene av hvor huset skal stå.

Fare for snø!







I begynnelsen av desember dekket vi til tomten med presenninger fordi det var fare for snøfall. Det ville være vanskelig å begynne på tomten om den var dekket av snø.