fredag 18. februar 2011

Vann og avløp inn i huset.

I dag har vi fått vann- og avløpsrør innenfor grunnmuren. Det ble gravd en grøft fra forsiden av huset, der rørene kommer opp og inn mellom murene. Rørene er lagt inn til teknisk rom, bad i leiligheten og til kjøkkenet i leiligheten. Grøften er gravd igjen og dekket pent til.

Nå skal fremre ringmur forskales og støpes og gulvet i kjelleren skal grovstøpes.

mandag 14. februar 2011

Inntilfylling

Så var 2 av fire sider grunnmur dekket med stein.
Her skal det lages lyskasse for kjellervinduet.


Det er så kjekt å være med på tomten:-) Alltid noe å finne på. Her holder Simen og Eline på med graving og så har de hoppkonkurranse.








Vår trofaste gjest dukker tidt og ofte opp på tomten. Og det til tross for at det er en skikkelig omvei hjem fra jobb. Men det er jo bare å vende seg til. Det blir vel mange fler besøk her i fremtiden.















Her er fundamentet til siste del av muren klart.










Her er grunnmuren isolert og i bunnen er det lagt drenering. Duken som er brettet opp helt nederst skal legges over drensrørene. I drensrørene er det hull og vi har tenkt at rørene skal legges med hullene opp for å ta imot vannet ovenfra og frakte vannet bort, men de lærde strides og noen mener drensrørene skal ligge med hullene ned. Vi har hullene på oppsiden.





søndag 6. februar 2011

Drenering i helgen!

Nå kan helgene bli travle fremover når deler av jobben med å bygge hus skal gjøres på egenhånd. Denne helgen har Eirik lagt drenering langs grunnmuren. Dette ble gjort før og etter min arbeidstid (jobbehelg). Vi lever i et puslespill, men vi får da lagt brikkene på plass en etter en.

Helgens utfordring var jo snøfallet som har gjort det sleipt på veiene for lastebilen som skulle levere grus på lørdag (bomtur) og lastebilen som kom med sprengningsmatter (klarte det). Eirik måtte fjerne en del snø langs grunnmuren før han kunne begynne med dreneringsarbeidet.

onsdag 2. februar 2011

Grunnmur

Etter en uke med tørking av betong er forskalingen revet og grunnmuren kommer til syne:-) Utrolig kjekt å se denne fremgangen.



Disse tre sidene av grunnmuren skal fullstendig tildekkes, så vinduene i muren her skal kun gi lys via lyssjakter.




I bakgrunnen er naboens garasje i full fremmarsj.... ikke vår!



Her er satt opp forskaling til litt mer mur langs gjerdekanten slik at vi kan få noe mer brukervennlig hage.