onsdag 30. mars 2011

mandag 28. mars 2011

Byggesettet er ankommet:-)

I dag 28/3 - som avtalt - kom byggesettet. Nå begynner tømrerne sitt arbeid på tirsdag eller onsdag (vi håper på tirsdag selvfølgelig). Kjører du forbi innkjørselen til Øvre Sædalsvei nå kan du følge med utviklingen av huset vårt oppe i dalen.


lørdag 26. mars 2011

Besøk på tomten!

Vi er så heldige at mange er interessert i hvordan det går med husprosjektet vårt. Denne lørdagen fikk vi besøk av Mormor, Aashild, Asgeir, Aksel, Brage og Viljar. Kooooselig!
Viljar tester ut lekeplassen like ved tomten.

Brage sjekker ut innganspartiet. Litt vanskelig å forestille seg enda siden det hverken er vegger, dør eller gulv der vi skal gå inn...






Lydmur i kjelleren og klargjøring for tømrerne

Eirik og Eline lager midlertidig gjerde langs muren. Det skal komme en rad til med stein langs kortsiden av huset før et mer permanent gjerde skal settes opp.

Dette er kjøkkenet og stuen i utleieleiligheten. På dette stadiet ser det lite ut, men det sies at den tanken endrer seg utover i byggeperioden. Når jeg står i stuedelen av leiligheten og ser i utsiktsretningen, må det være utleieleiligheten i Sædalen med best utsikt jeg står i. Helt suveren.
Denne delen av utleieleiligheten er bad bakerst og soverom nærmest i bildet. Her er fundamentet for lydmur som skiller leiligheten og vår del av kjelleretasjen. Gode hjelpere gruser på fremsiden av grunnmuren. Veien langs kortsiden av huset er ikke helt klar slik at biler og gravemaskiner kan kjøre ned, derfor måtte vi gjøre litt for hånd denne lørdagen fordi byggesettet kommer på mandag:-)

søndag 20. mars 2011

Grovstøp

Eirik har gravd seg under betongmurene og lagt trekkerørene til strøm og fiber(internett). De ender opp i teknisk rom for videre distribuering derfra. Kveilen til høyre i bildet er punketet inn i utleieleiligheten.



Grøvstøper er kommet på og en bærevegg/lydmur mellom utleieleilighet og vår boenhet.

Stålrøret med hvitt lokk er et radonrør. Det er ikke mye radon i området og vi så oss fornøyd med en rimelig løsning for radonsperre. Den er plassert inni en bod og 1 meter fra yttervegg. Om det skulle vise seg at det samler seg radongass i huset kan det festes på en vifte på røret som skal blåse radongassen ut.








Jonas fant seg godt tilrette med bøtte og spade.


Eline fant seg en steinrøys og sitte på så nå soler hun seg.