tirsdag 31. mai 2011

Ventilasjon - isolasjon og stilas!

Se! Stillaset er tatt ned og da er huset kommet fram:-) Mens huset trer frem er det hektiske dager og sene kvelder for å ta alle avgjørelser i forhold til våre tre bad, to kjøkken og gulv i alle rom. Bad og kjøkken er i boks og vi nærmer oss en løsning på gulvene. Her kan du se hvor langt vi kom med malingen før stillaset ble tatt ned. Har vært mange regndager de siste tre ukene som har forsinket malerarbeidet mye. Det kommer et midliertidig stillas opp om ikke så lenge, så det er håp om å få gjort mer marerarbeid i høyden uten å bruke stige så veldig mye.

Foran denne døren i 2. etg kommer det en liten altan (utenfor vårt soverom:-))








Luke for sentralstøvsuger.




Klart for å lage overbygg over inngangspartiet.


Isolering av yttervegger og tak er i fullgang.




















Ventilasjonssystemet er satt opp. Det er lagt opp til ventilasjonssystem i hele huset. Også i leiligheten.













tirsdag 24. mai 2011

Isolasjon - Finstøp og Takstein

(Til vår faste følger Linda som aldri får nok oppdatering av huset vår! Her kommer ny oppdatering. Skal prøve å legge inn bilder oftere Linda;-))







Enorme mengder isolasjon er ankommet tomten og stablet både inne og ute. Nå skal det bli tett hus;-)
Velux takvinduer i alle rom på loftet med skråtak. Dvs alle barnerom og badet.















Da betongbilen med finstøp til kjellergulvet kom var det ikke plass nok til å kjøre ned til fremsiden, men betongfolkene har gjort dette før og fant fram en laaaaang kran som rekker over huset og ned og inn i kjelleren. Fasinerende synes både store og små som overvar støpen.














Til tross for mye dårlig vær med både sur vind og
mye regn jobbes det likevel på taket for å få på plass takstein. Det er av den svarte rue typen. veldig fin synes jeg.


















onsdag 11. mai 2011

Kledning og maling

Nå er det full kledning på 3 av 4 sider. For dere som kjører forbi nede i veie og ser opp så er det den siden som mangler kledning enda, men kommer du opp og kikker så får du et helt annet inntrykk. Vi har begynt å male veggene nå. Veggen til høyre for inngangspartiet er malt i noe jeg kaller skitten hvit. Fargen heter "Strand". Vi ble anbefalt å bruke jotun optimal for vestlandsvær og det er å nok nettopp det dette huset kommer til å bli utsatt for.






Frode, Jo og Maja (zzz..) kom på overraskelsesbesøk til huset vårt en dag jeg var og kostet gulvet i kjelleren for klargjøring til legging av isopor.


Gulv i kjeller og Yttertak (vellykket kranselag)

Her er beviset på at tømrerne var fornøyd med kranselaget. Fra gammelt av ble det festet en krans i mønet om kranselaget var vellykket. Om det ikke ble holdt kranselag ble det hengt opp en dukke i mønet. Vi fikk flagg og er veldig fornøyd med det;-) Her er neste lag på taket i gang.







Gulvet i kjelleren. Over grovstøp er det nå lagt isopor før gitter som rør til vannbåren varme skal festes i. Det blå som er tegnet opp er der veggene kommer. over dette laget kommer finstøp.






Jonas klater og koser seg i kjelleren før isoporplatene kom på.
















fredag 6. mai 2011

Kledning

Denne uken har tømrerne begynt å legge kledning. Kledningen er grunnet fra fabrikken, så da er det sannsynligvis kun to strøk maling som må til før huset er ferdig malt. Fredag kveld etter seinvakt satt vi oss ned og bestemte oss for farge på treverket. Blir jo spennende å se om det blir like fint i virkeligheten som på prøven fra butikken. Føljetong følger.







Eline finner alltid noe spennende å leke med på tomten. Fantasien er det ikke noe å si på.


























søndag 1. mai 2011

Kranselag

Fredag 29. april var taket tett og vinduer og dører kommet på. Vi feiret sammen med tømrerne med hjemmelaget lapskaus, rundstykker, saft og kaffe. Tømrerne fikk en flaske edlere vann hver som så ut til å fall i smak (uten at det ble smakt på da...) Vi fikk storfint besøk av Eline og resten av skolestarterne på avdelingen. De fikk også mat og drikke før vi var på en liten omvisning.







Loftet



3 lags vinduer

















Takstolene i arken















Entrepenøren har laget ferdig veien i påsken ned lags kortsiden av huset. Her er gruset også.