søndag 16. oktober 2011

Midlertidig brukstillatelse!

Endelig!!!!! har vi fått midlertidig brukstillatelse og kan med god samvittighet fortelle av vi nå har flyttet inn i et herlig hus. Det måtte to søknadsrunder til med en behandlingstid på 10 dager ved hver søknad. Jonas er den første som har fått gleden av å ferie bursdagen sin her i huset. Vi har feiret 2 års dag hele helgen. Så godt å ha god plass til alle 40 som var innom en av dagene. Jeg legger ut bilder så snart vi har internett tilgang. Den mobile løsningen er ikke noe å laste opp bilder via.

torsdag 8. september 2011

Gjerde og innvendig status

Nå næremer det seg innflytting, men en del ting gjenstår enda, men det meste som MÅ være på plass før vi kan sende søknad til kommunen om midlertidig brukstillatelse.



Eirik, min far og Hani har jobbet under sure forhold denne uken for å få opp gjerde. 46 meter er nå satt opp så det mangler kun noen få meter i forkant av av tomten. Endelig kan Simen, Eline og Jonas bevege seg trygt i "hagen."




Leiligheten sin ringerklokke.

Lys og varmekabel regulering til badet i leiligheten.

Vedovnen og halvparten av døren mellom gang og stue.

Halve kjøkkenet i leiligheten....

...Resten skal plasseres på denne sokkelen, men var litt vanskelig å finne ut av og da tar ting spesielt lang tid.


Badet i 2. etg. Do og badekar er på plass. Snekkeren setter opp vasken når han er ferdig med llistverket.

Badet i 1. etg er ferdig.

Kjøkkenet i 1. etg er ferdig montert, men hvitevarene er ikke satt inn enda.



Hvitevarene. Vi gleder oss til å ta dem i bruk.





onsdag 24. august 2011

Hagens andre blomst. Vi har allerede fått innflyttingsgaver. Faktisk tre stykker. Denne kom Birgitte og Kenneth med da de kom på omvisning. det vil si. Birgitte kom og Kenneth skulle sykle og syklet rett forbi. Utelampene våre.


Hani og jeg malte hus en dag det var fint vær. Jeg var veldig klar på å male overbygget over inngangspartiet, men som du ser på bildet kom jeg ikke langt. Rimelig skummelt å stå i usikret stige med lav vinkel, så det får vi ta en annen gang...



Eirik og jeg montere Ikeakjøkken i kjellerleiligheten. Klabb og babb knotet mye og fikk opp 6 skap / skrog på veggen i løpet av en dag.









Doen i 1. etage.


Resten av badet.




Badekaret har kommet til badet i 2. etage.




Trapp trapp trapp. Endelig kom trappen opp. Vel og merke kun den ene delen. Denne ble satt opp idag( 24/8) og går fra 1.til 2.etg.









Kjøkkenet i 1. etg er montert, men mangler hvitevarene. Kjøkkenmontøren hjalp oss å skjære ut hullet til koketoppen.




Det blir stort og godt.










Nå er peisen ordnet slik den egentlig skal være. Mye bedre.


























onsdag 10. august 2011

Brønnborring.

Da er borring etter væske til varmepumpesystemet i gang. Det er satt opp en borrerigg i hagen som skal borre 140 meter ned i grunnen. Arbeidet skal ta 3 dager (med mye bråk). Vann til væske systemet skal være nærmest vedlikeholdsfritt og går under bakken, gjennom grunnmuren og inn i huset. For spesielt interesserte koster vann-til-væskesystemet ca kr 40 000,- mer enn luft-til-væskesystemet. For vår del føler vi det er vel anvendte penger for et mer effektivt system, vi slipper viften på veggen og vi får et vedlikeholdsfritt system. Tiden vil vise om dette er en riktig vurdering.

Her er borreriggen: Borrehullet blir ca 3 meter fra husveggen og i et område der overflødig vann dreneres bort fra huset.



Slamet som kommer fra borringen er så fint at det forsvinner i grunnen. Det består av grus/sand, vann og små mengder olje.














Her er kompressoren som må til for å få nok kraft i borringen. Heldigvis skal denne "kjempen" kun stå i hagen vår i 3 dager.






Kjøkkenet til kjelllerleiligheten har kommet. Det er Ikea-kjøkken som vi skal skru sammen selv og sette opp, så her er det bare å brette opp armene.


onsdag 3. august 2011

Gulv, graving, bad og pipe

Da var egeninnsatsen ferdig. vi har brukt tre ferieuker på huset og 1 i kroatia og feiret men far sin 60 årsdag. Nydelig å komme seg litt bort, men en uke går fort og nå er vi tilbake til hverdagen (som ikke er så ille den heller;-))
Den ene uken vi var borte skulle det egentlig vært full aktivitet i huset med listing, innsetting av dører, men alt sammen var forsinket så det har vært liten aktivitet i huset siste uken. Trappen kommer ikke før slutten av august. Men mureren vår har vært effektiv og fliset bad og vaskerom.

Rør i rørsystemet som ender opp i teknisk rom.
Grøft for varmepumpe.
Broderen har gravd grøft fra huset og ut 3 meter. Varmepumpen skal være av typen vann til væske, så ytterst i grøften skal det borres etter vann. Da får vi ingen komponeneter stående synlig utenfo, men vi får en brønn. Denne skal være et stykke unna husveggen fordi brønnen til tider kan oversvømmes. Det kan også danne seg permafrost i bakken rundt brønnen. Det kan derfor ikke plantes blomster i området.












Pipen kom i dag:-)

Stålpipe.





Her går pipen gjennom gulvet.



Pipen i andre etage. Mellom badet og rommet til Eline.






Pipen og peisen i stuen. Peisen ser veldig fin ut, men er ikke fornøyd med rørløsningen. Skal prøve å finne en løsning på det.









På gulver er det en glassplate som for tiden er tapet






Badet i 2. etg er midt i flisingen.



Det blir veldig fint. Spesielle og nøytrale fliser.




I stuen er vi helt ferdig med gulvet.








Gulvet på vaskerommet er fliset med lik type fliser som i gangen og på badet i samme etage.




Rørlegger har akkurat begynt med å sette opp kassene til klosettet.































onsdag 13. juli 2011

Egeninnsats, maling

Badet i kjellerleiligheten er ferdig fliset. Dette er badet i 1. etg. som er i god gang. Gangen i 1. etg er ferdigmalt. Inngangsdøren har ankommet, men den er noe av det siste som blir satt inn for å hindre at den får skader under arbeidet.


Eirik og Nils Petter har lagt gulvet i kjelleren: stur/kjøkkenrommet.



Så har de begynt på kjøkkenet. Utfordringen er å få overgangen i skyvedørsfeltet så fint som mulig.




Snekkerne har gjort ferdig altanene.




Og taket over inngangspartiet.




Simen vil ha rom i Brann sine farger, så salsa ble fargen som lignet mest. Vi lærte imidlertid at malingsspann ikke alltid tåler å bli brukt til å stå på. Spannet gav etter og vi sølte det meste av fargen på gulvet.









Simen sitt "brann"(salsa) rom til venstre og jonas sit rom i Fabrikk til høyre.



Eline sitt "Tryllestøv" rosa.






Vårt soverom har fått fondfargen "Marakesh"



Vi fikk hyret inn to gode hjelpere til å male. De tok jobben svært seriøst og bør definitivt leies inn igjen.