onsdag 10. august 2011

Brønnborring.

Da er borring etter væske til varmepumpesystemet i gang. Det er satt opp en borrerigg i hagen som skal borre 140 meter ned i grunnen. Arbeidet skal ta 3 dager (med mye bråk). Vann til væske systemet skal være nærmest vedlikeholdsfritt og går under bakken, gjennom grunnmuren og inn i huset. For spesielt interesserte koster vann-til-væskesystemet ca kr 40 000,- mer enn luft-til-væskesystemet. For vår del føler vi det er vel anvendte penger for et mer effektivt system, vi slipper viften på veggen og vi får et vedlikeholdsfritt system. Tiden vil vise om dette er en riktig vurdering.

Her er borreriggen: Borrehullet blir ca 3 meter fra husveggen og i et område der overflødig vann dreneres bort fra huset.



Slamet som kommer fra borringen er så fint at det forsvinner i grunnen. Det består av grus/sand, vann og små mengder olje.














Her er kompressoren som må til for å få nok kraft i borringen. Heldigvis skal denne "kjempen" kun stå i hagen vår i 3 dager.






Kjøkkenet til kjelllerleiligheten har kommet. Det er Ikea-kjøkken som vi skal skru sammen selv og sette opp, så her er det bare å brette opp armene.


1 kommentar:

  1. HEI HEI
    Kjekt med ny info. og kjekt å se at det går kjappt framover, Lykke til med IKEA kjøkkenet - har en kollega som har akkurat (i helgen) gjordt det samme og han var ovverrasket over hvor enkelt det var bare man fulgte monterings manualen... (les - han startet med å IKKE lese den..) Uansett - lykke til .

    Linda

    SvarSlett